TIER 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi Genel Bilgiler


Eklenme Tarihi: 2019-07-05 10:02:44

İngiltere'de 6 aydan daha fazla süreyle eğitim almak isteyen öğrenciler bu amaçlarına ulaşmak için uzun süreli (Tier 4) İngiltere Öğrenci Vizesi başvurusu yapabilirler.

Almış olduğunuz tier 4 öğrenci vizesi ile İngiltere'de bulunan herhangi bir eğitim programına, dil eğitim kurumlarına, ilk ve orta öğretim ile  yüksek lisans ve doktora programlarına katılabilirsiniz. 1 Nisan 2009 yılında yapılmış olan değişiklikle Tier 4 Uzun süreli İngiltere Öğrenci Vizesi başvurularında puana dayalı bir sisteme geçilmiştir. Uzun süreli İngiltere Öğrenci vizesi başvuruları İngiltere'de bulunuyorken vize uzatma başvurusunu yapabilirsiniz.

Sahip olduğunuz bu vize ile İngiltere'de part-time olarak çalışabilir bir yandan yaşam masraflarınızı karşılarken diğer yandan İngilizcenizi geliştirmiş olursunuz. Dil eğitimi alacak olan öğrenciler yasal olarak haftada 10 saat çalışabiliyorken lisans ve üzeri düzeyde eğitim alan öğrenciler haftada 20 saate kadar çalışabilmektedir. İngiltere'de Tier 4 öğrenci vizesi ile almış olduğunuz eğitim süresinin bitiminde dilerseniz bu ülkede çalışmak için İngiltere Çalışma İzni (Post Study Work) alabilir ve burada kalmaya devam edebilirsiniz.

Tier 4 Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi ile bir sene boyunca aynı işyerinde çalıştıktan sonra eğer öğrenim sonrası çalışma izni vizesi başvurusu yapmamış iseniz, Ankara Antlaşması Çalışan Vizesi başvurusu yaparak mevcut işyerinde çalışmaya devam edebilirler.

"TIER 4 - Uzun Süreli İngiltere Öğrenci Vizesi Genel Bilgiler" sayfası 2635 defa okundu